Bread for dummies önskar GLAD PÅSKABRÖD!!
τσουρέκι πασχαλινό = påsk tsourekí
12 koppar mjöl
3 matskedar torrjäst
1 kopp smält smör
1 kopp socker
6 ägg
1/2 tablespoon vaniljextrat och 2 koppar vatten
2-3 bitar kåda krossat med 1/4 tesked socker
1 kopp ljummen mjölk
3/4 tesked havssalt
1 ägg välblandat med 4 matskedar vatten
seasamfrön eller mandelflarn
kokta ägg till dekoration
Vi på Bread for dummies önskar alla läsare en riktig Glad Påsk och delar med oss av ett urgammalt recept från min farmor i Grekland på traditionellt grekiskt påskbröd!

Detta behöver du:
Blanda torrjästen med den ljummna mjölken. Blanda i några matskedar mjöl och låt stå på ett varmt ställe för jäsning.
Blanda (i en skål) 10 koppar mjöl och salt. Lägg till det smälta smöret. Bland ner vanlijextrat och vatten.
Addera ägg, kåda, socker och jästblandningen. Därefter knådar du degen noga och länge (ca 20 min) Sedan är det dags för jäsning i 1,5 h.
När degen är färdigjäst är det dags att vara kreativ och låta fantasin flöda...
Gräddas i 175 grader i ca 30 minuter!
Lycka till!
Kommentarer
Trackback