Brödtips!

Här följer ett litet tips till dig som vill lyckas med brödbaket!

I tidningen HÄLSA nr 2 februari 2010 stod det ett litet tips för glada brödbakare.
  • Vid bakning av ljusa bröd kan du blanda i lite nyponmjöl i slutskedet av knådningen. Det gör brödet elastiskt och fungerar som askorbinsyra, vilket har en viss konserveringseffekt.

Tillsätt lite nyponmjöl för en lyckad ljusdeg!
  • Bakar du mörkt bröd kan du istället bland i lite öl som har samma effekt!


Dagens brödcitat

"Den som har bröd har många bekymmer. Den brödlöse har allenast ett, det är stort."

Bysantinskt ordspråk från 1200-talet


Kommentarer
Postat av: Ni Vet Den Andra Greken

ÖL i bröd... låter helt fantastiskt!!

2010-02-11 @ 22:38:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0