En tidig morgon smyger jag med kameran i byns bageri... Ta gärna en titt på bakprocessen!


Bagarens surdegsgrund som har varit med så länge bageriet funnits (30 år)



Säckar med mjöl av finaste kvalitet, enligt bagaren är kvaliten avgörande för brödets jäsningsförmåga...


De senaste åren har tekniken smugit sig in, även i den minsta byn i Grekland


Efter första jäsningen delas degen i lika stora delar med van hand!





Limporna klara för andra jäsningen...


Det går åt mycket bröd i byn varje dag!


Ugnen väntar...


När limporna jäser startar ett nytt brödprojekt, här ser vi "Krichini" med sesamfrön


Färdig jästa åker de in i den vedeld drivna ugnen!


Grovmjöls limpor gjorde med surdeg






Runda limpor väntar i kö för att få bli gräddade!


Annat bröd bakas i en modern ugn!


Vedugnen...


Tiden måste passas! Det gäller att vara fokuserad!


En titt in i ugnen, gräddningen har just påbörjats




Finurliga redskap används, för att nå längst in och ta vara på värmen!


Tjof in i ugnen!




Ett utval av delikatesserna! I formen syns den populära "Spanakopita" (Spenatpaj)


Frukostfrallor med sesamfrön


Nu är kl 06:30 och bageriets affär öppnar!!





Dagens brödcitat
"Man får baka med det mjöl man har"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0